Specialkostintyg

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

De barn och elever som behöver särskild mat på grund av allergi, intolerans eller andra medicinska orsaker anmäler detta i e-tjänsten. Genom att signera digitalt med e-legitimation skickas din ansökan till enheten för mat och måltider i Katrineholms kommun. Du får ett bekräftelsemejl när intyget är inskickat. Vi kommer ta kontakt med dig om komplettering behövs alternativt om önskad specialkost ej kan tillgodoses. Specialkost erbjuds de barn som av medicinska skäl inte kan äta den ordinarie maten. Nötter och jordnötter förekommer inte i maten och får heller inte medtas till skolan. Om barnet/eleven har en svår allergi mot detta är det ändå viktigt att informationen fylls i.

Varje dag serveras i skolan minst ett lunchalternativ som är fläskfritt samt vegetariskt, dessa alternativ har alla möjlighet att välja i lunchbuffén.  I förskolan lagas fläskfri samt vegetarisk mat. Vid önskan om fläskfri samt vegetarisk mat behöver således inget specialkostintyg fyllas i, du behöver däremot höra av dig till förskolans kök.

Om du saknar E-legitimation, E-postadress alternativt telefonnummer, fyll i pappersintyg och skicka till adress angiven på pappersintyget. Länk: http://www.katrineholm.se/Barn-och-utbildning/Forskola-i-Katrineholm/Blanketter-forskola/Blankett-ansokan-specialkost/ 

Vänligen fyll i ett nytt specialkostintyg för varje nytt läsår samt vid eventuellt skolbyte eller förändringar i kosten. Intyget sparas så länge det är giltigt. Makulering av gamla intyg sker årligen.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa